DJUPVÅGSBEHANDLING

Djupvågsbehandling är en ny effektiv behandling av facia (bindväd) som effektivt och skonsamt ökar hästens rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar. Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerade kan det leda till problem med hästens rörelseapparat, att muskler blir spända och att hästen får ont.

Djupvågsmaskinen arbetar med hästens muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt och skonsamt sätt. Djupvågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och hästens stora muskelmassa och glidytor i fascian gör att djupvågorna når stora områden på kort tid. Djupvågorn skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörligheten och mjukheten samt förbättrar flödet i kroppen.

Genom 400-1200 harmonisk pulseringar per minut sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom facian likt ringar på vattnet och kan på så sätt behandla ett större område både brett och djupt. Maskinens vågrörelse varierar i hastighet, vilket gör att behandlingen upples som  väldigt behagligt och skonsamt.

Den huvudsakliga syftet med Djupvågsbehandling är att öka hästens rörlighet, smidighet och avslappning. En rörlig häst mår inte bara bättre, den har lättare att prestera och återhämta sig. Ökad rörlighet och avslappning leder till minskad värk och färre spänningar i muskler och bindväv, cirkulationen förbättras och flöde av vätskor i vävnaden ökar och koordination och takt förbättras.

Djupvågsbehandling används idag inom alla tävlingsdiscipliner och har lett till att dressyrhästar blivit mjukare, travhästar sprungit fortare och att hopphästar har hoppat högre. Men framför allt tycker hästar att behandlingen är skön, och att det är trevligt att bli så väl omhändertagen.

Tillagd i varukorgen