Jag heter Lena Furuskog, född den senare delen av 60-talet i Önnerup i Skåne. Jag började rida som sjuåring och provade på att tävla lite som tonåring, men insåg snabbt att det inte var något för mig. Jag tyckte mer om att rida och pyssla med hästar för nöjes skull.

När jag slutade gymnasiet -86 åkte jag till USA Virginia och jobbade med uppfödning av svenska halvblod. Jag hade hand om 15 hästar själv som skulle skötas, ridas och visas upp. Efter ett halvår återvände jag till Sverige och var rätt så trött på hästar, men det dröjde inte länge förrän jag var tillbaka i stallet igen.

Jag tog senare busskort och körde buss i ett flertal år och utbildade mig även till skyddsvakt och värdetransportör. Jag dubbeljobbade tills barnen kom och nu hade jag även flyttat till Ekenässjön i Småland, där jag nu bor med min sambo Morgan. Jag har fyra barn, Patrik, Björn, Thomas och Nathalie, en hästSleeping Fox , som jag för tillfället har lånat utpå foder och fyra katter Sunkis, Simphson, Zingo och Flicka.

Jag har jobbat natt  på SIS Ungdomshem Långanäs där jag varit anställd i 12 år men har nu börjat köra buss igen som timanställd och jobbar resten av tiden  med mitt företag, som jag startade -14. Jag är utbildad på ATS Hästutbildningar i Skåne. Jag både masserar använder biolight och djupvågsbehandling. Jag provar ut och säljer sadlar, både nya och gamla.  Dessutom har jag nyligen gått en kurs i vertikal balanserad ridning, för att kunne ge bättre tips och råd till sneda ryttare och hästar.

Bilderna på olika hästar har jag fått efter efterlysning på hästbilder till min hemsida på fb. Om du har ett foto med här och du har ångrat dig, så hör av dig så tar jag bort det. Några bilder är på mina egna hästar, som den nedanför där de är hemma och klipper gräset åt mig.

Välkomna att höra av er

Med vänliga hälsningar

Lena Furuskog